Furákné Andrea és bemutató csapata

Time to read
6 minutes
Read so far

Furákné Andrea és bemutató csapata

Fri, 05/04/2018 - 22:49
Posted in:
0 comments

MIA - Terápiás bemutató (Csala Évivel)

Miát kedvencnek választotta magának gazdája, 7 hetes kora óta van nála, azóta keresik a közös útjukat, és így menet közben derültek ki a kiskutya erősségei  Ezalatt belekóstoltak  az engedelmes munkába, a terápiás kutyák világába, kipróbálták az agilityt és a puller sportot, mire végül eljutottak a tereléshez, ami mind közül a leginkább hozzájuk illőnek bizonyult. Egy éve töretlen lelkesedéssel űzik ezt a sportot és minden percét évezik a közös munkának.

Kutya neve: Mia
Fajtája: Puli – Mudi keverék, ivartalanított szuka kutya
Életkora: 4 éves

Mia

 


KIRA, és NEGRA - Trükk bemutató (Gellér Edinával, Furák Bálintal és Balla Melindával)

Kira és Negra aktív sportkutyák.
"Kira elsősorban agilitys, az idei évtől azonban már veterán versenyző. Nagyon sokféle sportot kipróbáltunk, legtöbbet versenyzőkent: frizbi, flyball, dogdancing, topdog (ami falmászásból, szánkóhúzásból és futópadozásból áll), coursing, racing (agárpálya), súlyhúzás, terelés.
Negra már kifejezetten agilityre érkezett, de a mérete és más sportokban mutatott tehetsége miatt, kicsit irányt módosítottunk. Agilityben azért kezdő szinten már versenyzik, de a fő vonal inkább a topdog és a súlyhúzás, valamint a kiállítás."

Kutya neve: Kira
Fajtája: Amerikai Pit Bull Terrier, ivartalanított
Életkora: 8,5 éves
Vizsgák: K99 - E1, E2, Ü2, Ü3, Ü4

Kutya neve: Negra
Fajtája: Amerikai Pit Bull Terrier,
Életkora: 2.5 éves

Kyra-Negra

 


ALKONY - Engedelmes bemutató

Ő egy duplán magyar fajta, - kuvla - ( kuvasz- magyar vizsla keverék), 7,5 éves, ivartalanított kan kutya! Véletlen szaporulatként született egy tanyán. 
Három hónapos korától  egy családnál élt, akik nem tudtak megfelelően gondoskodni róla. 11 hónaposan meghirdették, így került a jelenlegi gazdájához, neveletlen, kezelhetetlen kerti kedvencként, 2011-ben.
Az együtt töltött első 3-4 év rengeteg  munkájába került, hogy helyrehozzák az első időszak súlyos hiányosságait, és ezáltal ilyen együttműködő társsá váljon. Ebben volt segítségükre a kutyaiskola és a rengeteg szocializáció, hogy újra képes legyen a többi kutyával megfelelően kommunikálni, az agility, hogy kiépüljön a koncentrált figyelem kutya és gazdája között, a vadász tréningek, hogy azt csinálhassa amit a vizsla ösztöne diktál és az engedelmes munka, mert azt a fajta fegyelmezettséget bárhol kamatoztathatják. Belekóstoltak a mantrailingbe is és abban is sikeresen fejlődtek.

Kutya neve: Alkony
Fajtája: Kuvasz – Magyar vizsla keverék ivartalanított kan kutya
Életkora: 7,5 éves
Vizsgák: K99- E/2- 95 pont

Alkony

 


FELHŐ - Engedelmes bemutató

Felhőt 2015 tavaszán mentették meg a hódmezővásárhelyi gyepmesteri telepről. Eleinte nagyon bizalmatlan volt, félt az emberektől, a póráztól és minden hirtelen mozdulattól. Rengeteg munkával, szeretettel és türelemmel ismét bízni kezdett az emberekben. Hűsége és intelligenciája páratlan. 2016 őszén K99-es vizsgarendszerben engedelmes 2-es vizsgát tettek. Rendszeresen tréningeznek gazdájával, imádják a bikejöringet, sokat kirándulnak és gyakran tesznek városi sétákat, ahol nagyon népszerű mind felnőttek, mind gyerekek körében.

Kutya neve: Felhő:
Fajtája: kuvasz jellegű, ivartalanított, kan kutya
Életkora:  kb.3,5 éves
Vizsgák: K99 – E/2

Felhő

 


MANKESZ - Engedelmes bemutató

Mankeszt, 2017 októberében fogadták örökbe az utcáról. Azonnal érezte, hogy hazakerült, pár perc alatt beilleszkedett a falkába és a családba. Mankesz rendkívül energikus, okos kutya. Gazdájával rendszeresen járnak kutyasuliba, ahol következetes munkával elérték, hogy ne viselkedjen antiszociálisan a kistestű kutyákkal szemben. Gyakran tréningeznek, kirándulnak, futnak a helyi erdőben, jelenleg Engedelmes 1-es vizsgára készülnek.

Kutya neve: Mankesz:
Fajtája: mudi-border collie keverék, szuka kutya,
Életkora: kb. 1,5 éves

Mankesz

 


APACS - Konferanszié / beszámoló a Mantrailingről

"Apacs 3 hónapos korában került hozzám. Alomtársai közül jó probléma megoldási készségével és önállósával tűnt ki. Mikor először találkoztam vele, tudtam a fekete kis gömböc utazik haza velünk. Azonnal beilleszkedett a családba és megkezdődött egy új kaland számomra. Egy nyugodt, jó ösztönvilágú kutyust kaptam, akivel családi kutyásként sok új dolgot próbálhattunk ki. Kölyök korában már kiderült, hogy mindent szeret, amit a gazdival együtt lehet végezni. Így öröm volt vele bele látni a kutyás sportokba, engedelmes munka, őrző-védő, coursing, kutyás akadály futás. 2 éves korában részt vettünk egy 5 napos személykövetés tanításával foglalkozó táborban, ahol felfigyeltek képességeire. Rövid időn belül, lehetőségek kaptunk csatlakozni a mentőkutyás csapathoz. Jelenleg ez a fő irányunk, de Apacs mellette kirándul, utazik és családi kutyaként éli életét, a többi 3, négylábú falka társával."

Kutya neve: Apacs
Fajtája: labrador keverék, ivartalanított kan kutya
Életkora: 4,5 éves

Apacs

 


MOLLY ÉS ZARA - Terápiás bemutató (Abonyi Adrival)

"Molly 3,5 hetes volt mikor anyukáját lemérgezték így ő már 4,5 hetes kora óta velem van. Munka vonalú szülőktől egy juhászatból származik. Eredetileg egy kutyát szerettem volna, aki segít a szarvasmarhák körül. De mivel a gazdaság megszűnt így másfelé nézelődtem valamilyen foglalkoztatás kellett neki. Kölyök kora óta kutyaiskolába jártunk. ő egy kicsit más, mint a legtöbb border, nyugodtabb, lassabb. feltűnt, hogy nagyon szereti az embereket és a hasát bárkinek megcsinál bármit.
Még nem volt másfél éves mikor elkezdünk terápiát tanulni és 2017 április 7 óta terápiás páros vagyunk.

Zara egy véletlen szaporulat gyümölcse, border keverék.Kis kölyök kora óta él velem. Teljes ellentéte Mollynak, ő egy pörgős aktív kutya, akit mindig foglalkoztatni kell. Elkezdtük az obediencet, de nagyon nagy kedvencünk az agility a puller és a fresbee is. Ő is imádja az embereket."

Kutya neve: Zara
Fajtája: Border collie jellegű szuka kutya
Életkora: 1 éves

Kutya neve: Molly
Fajtája Border collie jellegű szuka kutya
Életkora: 3 éves
Vizsgák: 2017.04.07 sikeres terápiás vizsga

Molly és Zara

 


WIFI - Trükk bemutató (Mesits Vikivel,Furák Bálinttal és Balla Melindával)

"Wifi 2012 szeptemberében került hozzánk, bizonytalan, félénk, kölyökkutyakénk. Szocializációja lassú volt, hosszú évek alatt sikerült elérni, hogy már nem tart a nagytestû kutyáktól, tömegtôl, idegenektôl, hangos zajoktól. Bár a símogatàs, és az érintés nem a szíve csücske, szívéhez a labdán és a játékon keresztül vezet az út. Nagyon okos, bármit gyorsan, könnyen megtanul, és imádja, ha feladatot kaphat. Intelligenciáját sajnos sok esetben saját célra fordítja, ezzel állandóan emlékeztetve bennünket arra, hogy az ártatlan külsô mögött, egy rosszcsont foxi bújkál."

Kutya neve: Wifi
Fajtája: foxterrier, ivartalanított szuka kutya
Életkora: 5,5 év (2012.08.08.)
Vizsgái: K99 - E1 és Ü2
 

Wifi

 


PEDRO - Trükkbemutató  ( Mesits Vikivel, Gellér Edinával és Balla Melindával)

"Pedrot 2012 augusztusában szedtük össze, kb 8 hetesen, a testvéreivel együtt, a pusztába voltak kihajítva. Pedro nálunk maradt, de a  többieknek is sikerült jó gazdákat találnunk.Az egyik tesójának genetikai tesztet készíttetett a gazdája, amiből kiderült, hogy főleg magyar vizsla és németjuhász fajták keveredéséből származik az elég egységes kis alomnyi kölyök. Pedro az emberekkel tartózkodó, a gyerekeket elkerüli, de kutyákkal, macskákkal remekül kijön. Vele is jártunk kutyaoviba és kutyás társaságba, szocializációs céllal. A kutyasuliban a K99 engedelmes alapjait gyakoroltuk vele., Kipróbáltuk az agilityt a canicrosst , bikejöringet és terápiás jelleggel a mantrailinget is. Ő egy elemző típus, kedveli a gondolkodós feladatokat, így remek szórakozás vele a trükkök tanulása."

Kutya neve: Pedro
Fajtája: Németjuhász – Magyar vizsla, ivartalanított kan kutya
Életkora: 6 éves

Pedro

 


MENDY - Trükk bemutató (Mesits Vikivel, Gellér Edinával és Furák Bálinttal)

"Mendyt 6-hetesen hoztuk el mint egy cuki kis labi lányt, 12-14 hetesen már látszott hogy nem egy egyszerű kis kutyával van dolgunk J akkor terápiás pályát szántunk neki, de ahogy teltek az évek egyre jobban kikristályosodott hogy ez az egyetlen feladat amire nem alkalmas. Rengeteg sportot kipróbáltunk vele  (Agility, frizbi, coursing, mantrailing, őrző-védő, engedelmes stb…) amikben meg is állta helyét, de nem lehet mindent csinálni egy kutyával mert szétmorzsolódik, így maradt neki az mantrailing, az engedelmes, és az őrző-védő munka."

Kutya neve:  Mendy
Fajtája: Labrador, ivartalanított szuka kutya
Életkora: 4,5 év
Vizsgái: BH, E1, E2, E5, ÖV2, ÖV3, ÖV5, Ü2

Mendy

 


LARA - Engedelmes bemutató

"Lara 7 hónapos korában került hozzánk, egy nagy baba kutya, mindenkinek el tudja magát adni :)  IPO sportra vettük és tenyésztési célokkal, kiállításokon nagyon eredményesen szerepel."

Kutya neve: Lara (Assy Fenomenal Slovakia)
Fajtája: Belga Juhász (Malinois), szuka kutya
Életkora: 2,5év
Vizsgái:  BH, ÖV2
 

Lara

 


VICA - Engedelmes bemutató

"Vica mentett kutyus 6 hetes korától van nálam, családi kedvencnek lett befogadva. Több féle sportot kipróbáltunk főleg terápiás célból, hogy az emberekkel való bizalmatlanságát tudjam kezelni. Őrző védő, agility, terelés, most pedig az engedelmes és a mantrailing munkára fektetünk nagyobb hangsúlyt,
Minden sportot odaadással vidáman végez."

Kutya neve: Vica
Fajtája: puli jellegű keverék, ivartalanított szuka kutya.
Életkora: 3 év

Vica