november 2017

"A török kangal-ról" - Doğan Kartay videója

Az utóbbi időben Doğan Kartay professzor úr megtisztel azzal, hogy levelezik velem. Számos tanulságos gondolatnak kerültem így birtokába, amelyekért hálás vagyok és kamatoztatni fogom a konferencia szervezésében. Egy  napon a professzor úr egy videóval lepett meg engem és nagyvonalúan engedélyezte , hogy közzé is tegyük a konferencia honlapján ezt. Miután az anyag törökül van, nem tudtunk fordítást mellékelni, de talán a látványélmény is hasznos lehet mindenki számlára.

A Kuvasz marketingje és piaci esélyei I.

2017. március 8-án egy szakmai beszélgetés alkalmával kérte fel a PDF Állat- és környezetvédelemi Alapítványt az akkor még hivatalában lévő Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid miniszteri biztos úr, hogy fogalmazza meg a kuvasz lehetséges marketingjét és annak megvalósítási tervét. Ezt elkészítettük, vele megtárgyaltuk, a kérdéses pontokat finomítottuk és véglegesítettük. Ezt az anyagot ismertettük később, többek között V. Németh Zsolt Hungarikumokért felelős Államtitkár úrral, illetve a továbbiakban az OMÉK 2017.

"Az én Abruzzese-m" - interjú Marco Petrellaval

- Hogyan lett pásztor, illetve mit jelent az Ön számára a pásztorkodás?

- Egy pásztor családból származom, aki birkákat és “Abruzzese” kutyákat tenyésztett már generációk óta. A szüleim, nagyszüleim mind pásztorok voltak.  A tanyám egy stratégiai ponton helyezkedik el a Celano-Foggia csapás mentén, itt történik az állatok kihajtása a síkvidéki és hegyi legelők között. A családom mára már felhagyott a birkatartással, de a kutyatenyésztést továbbra is folytatom.