Legutóbbi írások

Furákné Andrea és bemutató csapata


MIA - Terápiás bemutató (Csala Évivel)

Miát kedvencnek választotta magának gazdája, 7 hetes kora óta van nála, azóta keresik a közös útjukat, és így menet közben derültek ki a kiskutya erősségei  Ezalatt belekóstoltak  az engedelmes munkába, a terápiás kutyák világába, kipróbálták az agilityt és a puller sportot, mire végül eljutottak a tereléshez, ami mind közül a leginkább hozzájuk illőnek bizonyult. Egy éve töretlen lelkesedéssel űzik ezt a sportot és minden percét évezik a közös munkának.

Konferencia program

Programok:

2018.05.12., Szombat - 9.00-18.00-ig
2018.05.13., Vasárnap - 9.00-18.00-ig
 

Köszöntőt mond:

Kakas Béla
a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke

Dr. Bognár Lajos 
a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos

 

A "Maremmano-Abbruzzese pastor" - Interjú Paolo Damianival

- Kérem mutassa be röviden azt a szervezetet, amelynek Ön az élén áll!

- A “Circolo del Pastore Maremmano-Abruzzese (Maremmano-Abruzzese Pásztorkutyák Egyesülete)” az az egyesület, amely az “ENCI (Olasz Ebtenyésztők Nemzeti Szervezete)”-n belül a ‘maremmano-abruzzese‘ fajtára specializálódott. Feladatunk a fajta védelme és népszerűsítése, valamint a funkcionális és a morfológiai karakter megőrzése és ellenőrzése.

"A szardíniai pásztor" - interjú Giuseppina Farina-val

Giuseppina Farina és férje Ciriaco Goddi szardíniai származású pásztorok, akik Toszkána szíveben, a Sienna melletti Santa Colomba-ban élnek.
A juhtartás mellett 125 hektáron gazdálkodnak és egy kézműves sajtüzemet működtetnek. Fontos számukra a tradíció és a minőség megőrzése, ezért a biogazdálkodás mellett döntöttek. 

- Mesélje el, hogyan lett pásztor!

"A török kangal-ról" - Doğan Kartay videója

Az utóbbi időben Doğan Kartay professzor úr megtisztel azzal, hogy levelezik velem. Számos tanulságos gondolatnak kerültem így birtokába, amelyekért hálás vagyok és kamatoztatni fogom a konferencia szervezésében. Egy  napon a professzor úr egy videóval lepett meg engem és nagyvonalúan engedélyezte , hogy közzé is tegyük a konferencia honlapján ezt. Miután az anyag törökül van, nem tudtunk fordítást mellékelni, de talán a látványélmény is hasznos lehet mindenki számlára.